Politik

Steg för steg för nu Vadimir Putin upp sina tunga stridsvagnar och artileripjäser

Steg för steg för nu Vadimir Putin upp sina tunga stridsvagnar och artileripjäser redo för en jätteattack mot Ukraina. Det här handlar mycket om logistik, dvs om att bygga upp gigantiska ammunitionsbaser i närhete av fronten som sen snabbt kan förnyas . Han måste räknad med att ammunitionsdepåerna snabbt kommer att behöver förnyas genom gigantiska konvoyer som bäst kan jämföras med sitationen i Frankrike under efter invasionen under Andra Världskriget. The Red Ball Express was a famed truck convoy system that supplied Allied forces moving quickly through Europe after breaking out from the D-Day beaches in Normandy in 1944. To expedite cargo shipment to the front, trucks emblazoned with red balls followed a similarly marked route that was closed to icke-militär traffik.

Det här var en gigantiskt organisation som  van kriget för ae allierade. Putin satsar nu allt på att ryssarna kan bygga upp en liknande logistik-organisation på mycket logistisk organisation. Det är inte nödvändigt säkert att Putins kommer att Putin kommer kommer att lyckas.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *