Politik

Om vi kan jobba i USA, var bör vi då bosätta oss ?

De flesta svenskar har ett väldigt positivt intryck av USA. Så om dom fick ett erbjudande att tillbringa resten av sina liv i USA, eller bara några år, var i USA  borde dom bosätta sig. Vilka platser skulle vi tipsa dom om?

Låt oss hoppa över de vid det här laget rätt luggslitna New York och Los Angeles och titta på några mer intressanta alternativ som Seattle, uppe vid gränsen till Kanada.

Seatttle är ett fantastiskt fint område med ett förstklassiskt universitet och nära till Vancouver i Kanada. Det har relativt överkomliga huspriser och en spännnade startupmarknad inom IT industrin, ett resultat av Microsofts läge i Seattle.

Men det är bara början. För hela kusten från Seattle ner till San Francisco och söderut är vidunderligt vackert för den som är intresserad av att bosätta sig   i något av de många vinområden som finns i Kalifornien.

Nu är vin inte precis något positivt man bör sysselsätta sig med om man vill leva ett hälsosamt liv, men vinområdena utefter Stilla Havs-kusten är ändå rasande vackra, och man kan ju strunda i vinet och dricka vatten instället.

Nu finns det även vackra områden på östkusten , som i Nya England. Men jag kan rekommendera den amerikanska västkusten. Ta i alla fall en titt på området därute och om du inte gillar det så kan du ju alltid flytta till Bohuslän eller Halland istället.